Tidal – High Fidelity Music Streaming – musiktjeneste

Det svensk-norske firma, Tidal, er en af de absolutte sværvægtere inden for verdensomspændende musikstreaming. Her får du virkelig høj HiFi-kvalitet og et gigantisk udvalg af musiknumre inden for enhver genre.

Der findes flere forskellige gode abonnementer, og der gives gode rabatter til studerende på videregående uddannelser. Der er også mulighed for rabat, hvis du har abonnement hos udvalgte teleselskaber.

tidal music streaming musik service

Tidal tilbyder ikke kun et utal af musiknumre, du får også et stort antal musikvideoer og en dansk musikredaktion med i prisen, når du abonnerer på Tidal. Tidal giver dig både høj kvalitet, når det gælder musik, og når det drejer sig om billeder.

Du får løbende information om, hvad der rører sig både på den indenlandske og den udenlandske musikscene, når du abonnerer på Tidal.

Du får en lydkvalitet, der næsten svarer til den, du får på en CD, når du vælger et abonnement med Hi-Fi. Det betyder blandt andet, at du får hele basbunden med i det samlede lydbillede.

Et firma bliver kun så stor succes på så kort tid, hvis de virkelig formår at levere varen og levere den i meget høj kvalitet. Det har Tidal i den grad formået. De må siges at være en sand højdespringer.

Wimp blev til Tidal – den korte men fantastiske historie

Det succesrige firma Tidals historie er ret hurtigt fortalt. I hvert fald når det kommer til, hvor længe det har eksisteret.

Firmaet blev nemlig grundlagt i 2014 af den svensk/norske virksomhed Aspiro under navnet Wimp, så indtil videre har det blot 5 år på bagen. Hvad de har opnået på disse fem år, er ganske imponerende.

Til en start kunne musiktjenesten kun bruges i USA, Storbritannien og Canada, men i 2015 kom der fem europæiske lande mere til. Det var Irland, Belgien, Luxembourg, Holland og Finland. I dag kan man i flere end 40 lande nyde godt af deres musiktjeneste. Dengang hed firmaet Wimp.

I 2015 blev firmaet solgt til Project Panther, som er ejet af Jay Z, og det skiftede navn til det nuværende Tidal. Der er ikke noget, der tyder på, at der ikke stadig ligger et godt og stort udvidelsespotentiale i det yderst kompetente firma.

Hvor stort er firmaet i dag?

Tidal har en temmelig stor markedsandel inden for musikstreaming. På tjenestens app vil du kunne finde flere end 60 millioner numre og flere end 190.000 musikvideoer. Der er indtil videre omtrent 3 millioner brugere af Tidal på verdensplan i dag. Det er et meget imponerende resultat efter blot fem år i en krævende branche. Det kan da også stadig nå at blive endnu større.

Hvilke abonnementer findes der i Tidal?

Tidal tilbyder flere forskellige abonnementer. Der findes følgende fire forskellige typer:

  • Tidal Premium, koster 99 kr./måned. 49 kr. for studerende på en videregående uddannelse
  • Tidal HiFi, koster 199 kr./måned. 99 kr. for studerende på en videregående uddannelse
  • Tidal Family Premium, koster 149 kr./måned
  • Tidal Family HiFi, koster 299 kr./måned.

Der er således forskel på, om du bestiller et abonnement til en person eller til en hel familie, eller om du vælger en standard-kvalitet eller en HiFi-kvalitet. Desuden er det helt unikt, at der tilbydes studerende et billigere abonnement. Det kan komme mange brugere til gode.

Tidal Premium

Med et Tidal Premium abonnement til 99 kr. om måneden får du fri adgang til samtlige musiknumre og musikvideoer uden reklamer. Du kan gemme 3.000 tracks offline på op til 4 enheder og streame dem, når du har lyst.

Alle dine tidligere playlister fra andre musiktjenester, kan du nemt overføre til Tidal. Tjenesten er kompatibel med langt de fleste andre afspilningstjenester, derfor er det nemt at overføre dine tidligere playlister til Tidal.

Musikfilerne er alle sammen i AAC-format på 320 kbit/s.

Tidal HiFi

I dette abonnement får du det samme, som fås med et Tidal Premium abonnement, dog er lydkvaliteten bedre. Du får streaming i 24-bit, og musikfilerne er i AAC-format, der sikrer, at du også får hele baslyden med.

Tidal Family Premium

Hos Tidal er det også muligt at tegne et familieabonnement. Det kan bruges af op til fem familiemedlemmer. Hvert familiemedlem får adgang til alle Tidals mange musiknumre og –videoer og til de øvrige tjenester.

Tidal Family Hi-Fi

Dette abonnement har de samme vilkår som Tidal Family Premium blot med den markant bedre lydkvalitet, som Hi-Fi giver. Det vil sige, at musikken kommer i CD-kvalitet, svarende til ukomprimeret 16-bit kvalitet, og hvis du kan afkode MQA formatet, i hi-res kvalitet. Bunden i lyden er intakt. Det vil sige, at du får hele bassen med i filerne.

Den gode lydkvalitet gør en forskel

Det er især den helt ekstrem gode lyd, der er på musikken fra Tidal, der har været medvirkende til, at tjenesten er blevet så populær. Især hvis du vælger en af Hi-Fi-abonnementerne, så vil du få virkelig stor kvalitet for pengene. Her får du nemlig ægte CD-kvalitet, som er næsten på højde med den lydkvalitet, der er på en CD.

Lydkvaliteten var afgørende for mit valg til det gode anlæg

lyngdorf tdai 2200

Det er en af grundene til at jeg selv endte med at skaffe et Tidal abonnement som supplement til Deezer og Spotify. Jeg har selv et anlæg i den rigtig gode ende med forstærker og højttaler som sammenlagt løber op i et beløb jeg kunne købe en brugt bil for. Jeg valgte forstærker fra det danske firma Lyngdorf fordi de tilbyder en særlig rumkorrektion som gør at den overdrevne bas der typisk er i en normal stue bliver korrigeret ind.

epicon-6-walnut-finishDet har jeg kombineret med et par højttalere fra Dali som er så flotte i deres finish, at de matcher mine reoler fra Brdr. Sørensen i kvalitet.  Når anlægget er i den kaliber, så er det selvfølgelig vigtigt at kilden som bliver spillet på anlægget ikke er et eller andet kikeset komprimeret MP3 musik. Og det har jeg fået ved at benytte Tidal Hi-Fi.

De unikke udgivelser

Da der er så mange streamingtjenester, så har nogle kunstnere valgt kun at lade sin musik bruge af et bestemt selskab. Det kan være en særlig måde at skabe forskel på de enkelte udbydere på. Det kan også være en slags limited edition, forstået på den måde, at en bestemt kunstners værker – eller enkelte album – kun kan findes på en bestemt tjeneste.

For eksempel er det kun muligt at finde den nu afdøde Princes musik på Tidal, hvilket også er gældende for sangerinden Beyonces seneste album Lemonade. Det kan du kun streame hos Tidal. Det er en tendens, som sandsynligvis kommer til at vise sig i endnu større udstrækning i fremtiden. Det kan være en måde at skabe en endnu større konkurrence imellem de forskellige musikstreamingtjenester på.

Det er ret smart tænkt af tjenesterne, men kan være til gene for forbrugeren. Men tendensen er nok kommet for at blive.

Overfør dine egne playlister

Hos Tidal er det muligt at overføre alle dine tidligere playlister til Tidals. Det betyder, at du ikke behøver at forsøge at genskabe dem eller bare skal glemme dem. Musik er vigtig, og det er vigtigt at gemme soundtracket til dit liv via musikken. Der er mange minder gemt i diverse numre, og det er præcis som at være der igen, når du lytter til dine playlister fra dengang.

Det er også muligt at kombinere nogle af dine gamle yndlingsnumre med nogle af dine nye. Det giver et godt og blandet lydbillede, som du kan nyde at lytte til igen og igen. Tidal giver dig mulighed for at lytte til dine årtiers mange hits.

Nogle playlister kan være fuldstændigt blandet, andre kan være hele LP’er eller CD’er, som bliver overført til Tidals format.

Hør musik offline

At der gives mulighed for, at du kan høre din musik offline, er guld værd. Hvis du er på steder uden wi-fi eller uden netdækning i det hele taget, så er det en meget stor fordel, at du kan høre musik alligevel.

Hvis du downloader udvalgte numre eller playlister til en af dine enheder, så vil det være muligt for dig at afspille dem, når som helst og hvor som helst. Det giver dig en stor frihed, at du ikke skal være afhængig af adgang til internettet.

Hvis du for eksempel er i et sommerhus, på en båd, ude i naturen eller et sted i verden, hvor netdækningen er tvivlsom, så er det simpelthen så smart, at du bare kan høre din musik offline. Det giver nogle muligheder for at nyde musik på alle tænkelige steder og alle tænkelige tidspunkter.

Appens brugervenlighed

Der er blevet gjort en del forbedringer i forhold til brugervenligheden på Tidals app. Der er dog stadig nogle udfordringer, som der dog løbende arbejdes på at udbedre.

Du kan bruge appen på både computer, mobiltelefon og tablet.

Du kan hente appen med for eksempel Android, iOS og Web Player. Den tabsfrie streaming understøttes af Chrome og Firefox. Der er således gode muligheder for at hente appen, uanset hvilken enhed og hvilken browser du har.

Fordele og ulemper ved Tidal

Der er flere udbydere af musikstreamingtjenester. Derfor giver det god mening at se nærmere på, hvordan disse tjenester adskiller sig fra hinanden. De kan jo stort set det samme, så derfor vil det somme tider være i de små detaljer, at forskellene ligger. Her må den enkelte bruger vurdere, hvilke fordele og ulemper der skal veje tungest i en sammenligning.

Fordele ved at vælge Tidal:

  • Mange millioner musiknumre
  • Mange tusinde musikvideoer
  • Høj kvalitet på lyd og billede – især ved Hi-Fi abonnementerne
  • Fire forskellige abonnementsformer
  • Mulighed for at høre musik offline
  • Mulighed for at dele musik med andre
  • Mulighed for at overføre egne playlister til Tidal
  • Unikke udgivelser
  • Rabat, hvis du abonnerer på visse teleselskabers tilbud.

Ulemper ved at vælge Tidal:

  • Afhængighed af teleselskaber
  • En mindre brugervenlig app.

Rabatter hos nogle teleselskaber

Nogle teleselskaber tilbyder rabatter på prisen for et abonnement hos Tidal, når du tegner et abonnement hos dem.

Der kan være nogle ret pæne rabatter at hente i den forbindelse, så hvis du alligevel skal til at tegne et abonnement hos et af disse selskaber, så kan du jo lige så godt snuppe et abonnement hos Tidal med og få det til en reduceret pris.

Du kan også vælge at gå den anden vej og vælge et af de teleselskaber, der tilbyder rabat hos Tidal. På den måde får du slået to fluer med et slag og får styr på både det ene og det andet abonnement. De to abonnementer kan da også fint supplere hinanden. Hvis du har brug for begge dele, så kan du jo lige så godt snuppe sådan et dobbelt abonnement. Så får du i hvert fald meget for pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre interessante artikler